Reclamă
Reclamă

Prim-ministrul guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, a dizolvat cabinetul de război format din șase membri, care fusese instituit după cooptarea lui Benny Gantz, un lider al opoziției, a relatat Reuters, citând un oficial din interiorul guvernului israelian.

Benny Gantz a renunțat la susținerea guvernului săptămâna trecută, după ce l-a criticat pe Netanyahu pentru „lipsa unei direcții clare” în războiul pe care armata israeliană îl duce împotriva teroriștilor Hamas. Ostilitățile au dus la un număr mare de victime civile și au afectat relațiile Israelului cu mai multe țări europene.

Unele dintre aceste țări au decis să recunoască Palestina ca stat, ceea ce a provocat furia Israelului. Israelul susține că o astfel de recunoaștere nu poate exista fără acordul său.

Reclamă

În urma dizolvării cabinetului de război, Netanyahu urmează să se consulte în privința războiului cu un număr restrâns de miniștri. Printre aceștia se numără Yoav Gallant, ministrul apărării, și Ron Dermer, ministrul afacerilor strategice.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro