Henna a fost folosită în mod tradițional în timpul nunților și ocaziilor de bun augur pentru a crea modele frumoase la îndemână.

Este un simbol al fericirii căsătorite a unei femei căsătorite, al fericirii unei fete și al festivității în tradițiile indiene. În mod tradițional, persoanele cu păr gri au folosit henna pentru a-și vopsi părul. Dar henna a fost folosită și pentru a hrăni părul, pentru a-l condiționa, lăsându-vă un păr strălucitor și strălucitor.

Undeva între ele, vopselele de păr pe bază de substanțe chimice au devenit răspândite ca alternativă la henna. Erau puțin scumpe, dar au dat rezultate mai rapide, ceea ce era foarte necesar pentru această generație trecută. De asemenea, se putea alege dintr-o gamă largă de culori precum negru, maro, cupru, blond etc. Cu toate acestea, cu timpul, utilizatorii și experții în îngrijirea părului au descoperit efectele secundare ale vopselelor de păr încărcate cu substanțe chimice. Conțineau amoniac și produse secundare precum etalonamină, diethalonamină și trietalonamină, care au dus la alergie la scalp, păr uscat și fragil și cancer în unele cazuri.

Despre Henna

Pixabay

Încet, utilizatorii au început să se întoarcă la henna veche pentru vopsirea părului. Henna plină cu ierburi din pădurile tropicale amazoniene și ierburile ayurvedice au apărut ca cea mai bună alternativă la vopselele de păr încărcate chimice. Și există multe beneficii ale hennei care sunt redescoperite. Iată cum și de ce henna este uimitoare pentru creșterea și sănătatea părului, așa cum a sugerat Clelia Cecilia Angelon, fondatoare și CEO Surya Brasil.

În mod tradițional, folosirea henna este economică. Acesta ar putea fi primul și cel mai important motiv pentru care henna este încă folosită de oameni din toate secțiile economice. Deoarece și cei mai săraci dintre săraci își pot permite. Față de vopselele de par, se poate aplica usor acasa, in loc sa mergi la salon.

Pasta tradițională de henna de casă poate fi făcută prin smulgerea frunzelor de henna, măcinarea lor într-o pastă fină și apoi aplicarea acesteia. Cu toate acestea, în zilele noastre este disponibilă pe piață o cremă premium de henna, gata de utilizare, cu aplicatoare ușor de aplicat. Este un avantaj pentru generația tânără căreia nu le plac lucrurile dezordonate și nici nu au prea mult timp în mână.

Henna nu are nevoie de niciun fel de produse costisitoare după îngrijire. Spre deosebire de vopselele de păr care necesită o întreținere costisitoare cu șampoane și fixatori de culoare.

Folosirea sa

Folosirea henna naturală, organică și vegană asigură că scalpul tău primește numai produse naturale și nu subproduse chimice nedorite. Adăugând ingrediente naturale. Cum ar fi cojile de rodie, indigo, sfeclă roșie etc., puteți obține culori care variază de la negru intens, maro și cupru. În loc de acea nuanță portocalie care nu este foarte plăcută. Mai mult decât atât, proprietățile naturale ale hennai nu doar acoperă griul. Ci ajută și la prevenirea încarnirii înainte de maturitate.

Henna este un balsam natural. De asemenea, ofera vitamina E și tanin care catifeleaza părul, îl mod natural. Aplicarea uleiului la o zi după aplicarea hennai ajută la obținerea părului natural și mai moale. Un masaj cu ulei fierbinte poate face minuni pentru a se asigura că culoarea henna rămâne mai mult timp.

Henna întărește și rădăcinile prin hrănirea scalpului. Echilibrează pH-ul scalpului și calmează glandele sebacee hiperactive care produc ulei în păr. Astfel, ajută și scalpul gras la controlul uleiului. Dacă problema persistă, amestecați pământul de plin sau Multani mitti cu henna și lăsați să acționeze timp de 3-4 ore. Și voila, toate problemele tale uleioase vor dispărea.

Frunzele de henna sunt bogate în proteine ​​și antioxidanți care duc la un scalp calm și rădăcini mai puternice. Ceea ce înseamnă că ajută și la reducerea căderii părului. Proprietățile naturale antifungice și antimicrobiene ale hennai calmează iritația scalpului. Ceea ce duce la mai puține mâncărimi și în cele din urmă ajută la prevenirea mătreții.