Reclamă

Peștele este o  componentă importantă a unei diete sănătoase și echilibrate. El oferă o sursă bună de proteine ​​și vitamine și reprezintă o sursă alimentară principală de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă.

Consumul de pește este o alternativă excelentă la consumul de carne roșie. Carnea peștelui oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate – de la sănătatea inimii până la îmbunătățirea simptomelor de depresie.

Sursa: Social media

Beneficiile consumului de pește

Vitaminele, mineralele și acizii grași din pește pot oferi beneficii semnificative pentru sănătate. Vitamina B12 găsită în pește este crucială pentru creșterea globulelor roșii sănătoase, reproducerea ADN-ului și funcția nervoasă . Consumul suficient de vitamina B12 este legat de un risc mai mic de demență și boli de inimă. Lipsa vitaminei B12 este, de asemenea, asociată cu probleme precum oboseala cronică și anemia.

Peștele este bogat într-un tip de grăsime cunoscut sub numele de acizi grași omega. Aceste grăsimi sunt importante pentru menținerea sănătății creierului. A avea un nivel scăzut de acizi grași omega-3 în sânge a fost asociat cu îmbătrânirea accelerată a creierului, inclusiv cu simptome precum pierderea memoriei și afectarea cognitivă.

Peștele este o sursă excelentă de proteine , care este esențială pentru menținerea sănătății mușchilor, organelor și vaselor de sânge. Proteinele ajută la susținerea diviziunii celulare, creșterea părului și chiar semnalizarea hormonală. Este folosit de fiecare sistem al corpului într-un fel sau altul.

Peștele este, de asemenea, bogat în iod , care este un mineral vital pe care organismul nu îl poate produce singur. Iodul este important pentru funcția tiroidei, care controlează lucruri precum apetitul și sistemul imunitar. Peștele în general este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți precum: vitamina D, vitamina B12, fier, fosfor.

În timp ce peștele în sine este de obicei sănătos, este important să verificați unde a fost prins peștele pe care îl mâncați. Mulți pești capturați în ocean au un conținut ridicat de mercur, care poate fi toxic în cantități mari.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro