Reclamă

Cafeaua face parte din rutina zilnică a multor oameni. Fie că este savurată dimineața sau în oricare parte a zilei, aceasta este nelipsită din viața lor. De obicei, cafeaua are multe beneficii pentru sănătate, însă trebuie să știi cum să o consumi și în ce cantități. 

Cafeaua poate fi un adevărat prieten al organismului nostru daca este consumată în cantități moderate, însă trebuie să știi câ în cazul în care faci abuz, aceasta poate deveni un adevărat dușman.

Ce se întâmplă atunci când bei cafea după ora 17

Excesul de cafea poate avea efecte nocive dacă este consumată în exces. Astfel, multe dintre simptome ar fi amețeala, anexietatea, insomnia, dermatita, psoriazisul și alte afecțiuni, potrivit medicilor. De asemenea, dacă decizi să bei cafea dupa ora 17, riști să ai parte de afecțiuni cardiace.

Mai mult, aceasta devine toxică atunci când este combinată cu lapte condensat și mult zahăr. Sfatul medicilor este să nu bei mai mult de 5 cești de cafea pe zi, pentru a-ți menține organismul sănătos. În plus, aceștia recomandă să bei cafeaua dimineața și eventual după prânz. Evită să o consumi spre seară!

 Bei cafea după ora 17? Iată la ce riscuri îți expui organismul
pixabay.com

Care sunt beneficiile cafelei pentru sănătate

Cafeaua îmbunătățește condiția fizică, conform specialiștilor. Cafeina stimulează sistemul nervos și de asemenea conține nutrienți importanți, cum ar fi magneziul, manganul și potasiul. În plus, aceasta reduce riscul de depresie și îți crește energia. Mai mult, cafeaua contribuie la reducerea riscului de cancer, mai ales cel de ficat. Toate acestea dacă este consumată echilibrat și în părțile zilei indicate de către specialiști.

Cu cât vei evita mai mult să bei cafea după ora 17, cu atât organismul tău se va menține mai sănătos. Atunci când simți nevoia să bei cafea spre seară, alege mai bine ceaiurile din plante, alimente și băuturi bogate în nutrienți și cu proprietăți antioxidante. Astfel, te vei menține sănătos.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro