De-a lungul timpului, s-au făcut multe teste pentru a demonstra ce este bun și ce nu este bun pentru corpul nostru. Așa s-a ajuns la concluzia că există băuturi care ne afectează real capacitatea de a gândi. 

Mai exact, sunt două băuturi care ne fac, real, mai proști. Două băuturi care ne scad capacitatea cognitivă de a gândi, de a ne aminti niște lucruri, de a ne simți bine astăzi, aici, în prezent. Două băuturi care ne fac să ne pierdem memoria, care ne fac să fim irascibili și care ne fac să fim incompetenți psihologic și mental la bătrânețe. Adică, ne dezvoltă șansa de a face Alzheimer și alte tipuri de demență.

Vorbim despre băuturile carbogazoase, dar foarte dulci. Când bem dulce, indiferent că este Coca-Cola sau orice alt brand care este dulce, indiferent dacă ne facem o limonadă cu foarte multă miere, e la fel de dulce ca acea cola. Indiferent dacă ne facem suc de portocale, vine cu aceeași încărcătură mare de zahăr. Fie dacă vorbim despre apa minerală cu îndulcită cu sirop făcut din fructe.

Băuturi care ne fac, real, mai „proști”. Sunt „vinovate” pentru scăderea capacității de a gândi

Încercați să limitați aceste băuturi

Ce se întâmplă cu aceste băuturi atunci când le bem pe stomacul gol pentru că ne este sete? Ne crește foarte mult glicemia în sânge, foarte rapid. Este demonstrat în studii că această glicemie ne afectează creierul. Felul în care gândim, simțim, felul în care creierul nostru procesează informații prin neurotransmițători este mult perturbat de această creștere glicemică.

Al doilea lucru, dacă facem asta des, în corp se secretă foarte multă insuină. Corpul nostru se sperie de acea insulină și face ceea ce se numește rezistență la rezistență la insulină. Atunci când bem foarte mult și des acest suc, apare în timp, în creier această rezistență la insulină.  În al treilea rând, aceste sucuri duc la obezitate și la diabet de tip doi, care, cresc riscul de a face Alzheimer.

A doua băutură care face răul creierului este alcoolul. E suficient să consumăm 50 de grame de alcool pur pe săptămână pentru ca creierul nostru să capteze un exces de fier. Moleculele de fier se lipesc de neuronii noștri și astfel, devenim, real, mai proști.