Din cauza schimbărilor survenite în stilul de viață și în obiceiurile alimentare, oamenii din întreaga lume suferă de diverse afecțiuni și boli, dintre care cele mai multe pun în pericol viața.
Mâncatul și băutura sănătoasă reprezintă o parte importantă a sănătății noastre. Compușii eficienți precum ceaiul verde, plin de antioxidanți, ajută la reducerea inflamațiilor și a altor cauze care provoacă boli periculoase precum cancerul, riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.
Cum ajută ceaiul verde?
Ceaiul verde este mai mult decât o simplă băutură hidratantă. Planta de ceai este bogată într-o serie de compuși sănătoși. Aici amintim de polifenolii și catechina, antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorării celulelor și oferă alte beneficii.
Catechinele sunt unul dintre cei mai puternici compuși din ceaiul verde. Au fost testate pentru capacitatea lor de a ajuta la tratarea diferitelor boli periculoase, inclusiv a cancerului.
Ceaiul verde este, de asemenea, încărcat cu cantități mici, dar puternice de minerale care pot fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră.
Iată câteva posibile detalii de sănătate ale consumului de ceai verde:
Antioxidanții scad riscul de cancer
Potrivit medicilor, cancerul, una dintre principalele cauze de deces din întreaga lume, este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor. O mulțime de studii au arătat că compușii ceaiului verde ajută la reducerea următoarelor tipuri de cancer
Cancerul de sân: Femeile care au consumat în mod regulat ceai verde au avut un risc cu aproximativ 20-30% mai mic de a dezvolta cancer de sân.
Cancerul de prostată: Bărbații care beau ceai verde au avut un risc mai mic de cancer de prostată avansat.
Cancer colorectal: Consumul de ceai verde reduce cu 42% riscul de apariție a acestui tip de cancer.
Ajută la prevenirea problemelor cardiace: Diverse studii arată că ceaiul verde ajută la îmbunătățirea nivelului colesterolului total și al colesterolului LDL. De asemenea, ceaiul verde crește capacitatea antioxidantă a sângelui, ceea ce protejează particulele LDL de oxidare, care este o parte a căii spre bolile de inimă.