Cu siguranță o folosești des și este nelipsită din bucătăria ta. Vorbim despre unul dintre cele mai populare condimente găsite în bucătăria oricărei gospodine care se pare că are multiple beneficii pentru sănătatea. Încă n-ați ghicit despre ce este vorba?
Care este băutura „minune” pentru dureri și vedere. Se prepară cu ajutorul unui condiment
Ei bine, nu mai prelungim suspansul și vă spunem că este vorba despre frunza de dafin. Acesta este un condiment folosit de obicei pentru a le da gust supelor, preparatelor din carne sau altor mâncăruri datorită aromei sale ușoare pe bază de plante. Însă, ceea ce vrem să vă spunem este că aceasta se poate transforma foarte ușor în „băutura minune”. Da, ați auzit bine. Aceasta poate reduce durerile de orice fel și mai ales, ajută la îmbunătățirea vederii.
Cum se prepară băutura „minune” cu frunze de dafin
INGREDIENTE:
- 3 foi de dafin
- un măr
- scorțișoară
- 250 ml de apă
- lămâie și miere (opțional)
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi se pune apa la fiert. Pasul doi este să spălați frunzele de dafin pe care trebuie să le adăugați în apă clocotită. În continuare, se adaugă frunze de dafin și scorțișoară lăsându-se să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. Opriți apoi focul și strecurați ceaiul într-o ceașcă. Acum, adăugați orice fel de îndulcitor, poate alegeți mierea sau lămâia, depinde de gustul dvs. Se consumă dimineața cald, pe stomacul fol sau seara înainte de culcare. Cura se ține maxim două săptămâni, după care se ia pauză. Ceaiul trebuie băut proaspăt imediat după preparare!
Beneficiile ceaiului din frunze de dafin
- Ceaiul din frunze de dafin este benefic pentru inimă. Acest lucru se datorează combinației sale de potasiu, antioxidanți și fier. Acești nutrienți ajută la ritmul cardiac și la scăderea tensiunii arteriale.
- Ceaiul din frunze e dafin conține o sursă bogată în vitamina C și este excelent pentru imunitate. Are proprietăți antibacteriene și ține la distanță infecțiile.
- Scorțișoara din frunzele de dafin stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate.