Compania British American Tobacco (BAT) își exprimă angajamentul puternic de a revoluționa piața tutunului prin strategia sa de a construi o lume fără fum, având ca obiectiv transformarea într-o afacere predominant fără fum până în anul 2035. Într-un interviu acordat pentru Digi24, dr. James Murphy, Directorul Științific și de Cercetare la BAT, a descris această abordare ca fiind una dintre cele mai mari oportunități de îmbunătățire a sănătății publice la scară mondială.

‘Scopul nostru este clar: să construim un viitor mai bun prin eliminarea fumatului convențional și promovarea unor alternative cu risc redus’, afirmă Murphy, care evidențiază focalizarea companiei pe produse de tutun și nicotină care nu ard, incluzând țigările electronice și produsele care încălzesc tutunul. Aceste produse sunt deja utilizate de peste 23,9 milioane de consumatori la nivel global și reprezintă o parte semnificativă din veniturile grupului. BAT își propune să ajungă la 50 de milioane de consumatori ai produselor sale fără fum până în 2030.

Investițiile masive în cercetare și dezvoltare joacă un rol crucial în această transformare, BAT fiind axată pe inovație pentru a satisface și anticipa preferințele consumatorilor. Recent, compania a inaugurat o facilitate de cercetare și dezvoltare de ultimă generație în Southampton, cu obiectivul de a accelera dezvoltarea produselor fără ardere.

BAT pledează de asemenea pentru acceptarea globală a politicilor de reducere a riscurilor asociate fumatului, în ciuda restricțiilor existente în mai multe piețe cheie privind vânzarea produselor care nu implică arderea tutunului. ‘Primele 15 țări cele mai populate reprezintă aproximativ 60% din populația totală, însă doar 40% dintre acestea permit vânzarea produselor fără ardere’, subliniază Murphy, evidențiind eforturile BAT de a încuraja reglementări bazate pe dovezi.

Pește 246 de studii științifice au fost finalizate pentru a susține profilul de risc redus al produselor fără ardere comparativ cu fumatul, acestea producând cu 90-99% mai puține substanțe toxice decât cele generate în timpul fumatului convențional.