Fostul preşedinte, Traian Băsescu a comentat public modul în care a căzut Guvernul Orban. Acesta consideră că va urma o perioadă de instabilitate politică în care liberalii vor avea cel mai mult de tras. De altfel, Băsescu merge pe ideea că membrii PNL au copiat năravurile PSD.

„Şi ce credeţi că face PNL cu tesla? Să vedem.
Nu există țară în Uniunea Europeană în care partidele la putere să aibe ”pasiunea” de a își dărma propiile guverne. PDS-ul a făcut-o de două ori, PNL a anunțat deschis prin vocea președintelui său că urmează să-și provoace căderea în Parlament de două ori, după ce a contribuit din plin la reușita moțiunii de cenzură.
Contaminați de năravurile proaste ale PSD-ului (nu degeaba au făcut ei USL-ul) acum liberalii trâmbițează nevotarea guvernului „Ludovic al II-lea”.
Cum va răspunde PSD-ul dorinței liberalilor de a nu fi votat guvernul? Simplu: nu vor asigura cvorumul la momentele de vot. Poziţie extrem de uşor de justificat atâta timp cât liberalii nu-şi votează propriul guvern.
PSD-ul se va prevala şi de aşteptarea deciziei CCR la întâmpinarea pe care a depus-o, tergiversâd votul pentru un nou guvern.
Și uite așa se intră într-o lungă perioadă de instabilitate politică care va avea ca plătitori PNL și Președintele României, cei care au luat puterea pentru a se juca de-a guvernele care cad.
Ca şi la PSD şi la PNL constatăm că deasupra interesului naţional de a avea un guvern stabil, se află interesele de partid sau chiar doar interesele câtorva lideri politici. Păcat! Este cert !
PNL are teslă !”, a scris Traian Băsescu.

Reclamă