Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că scandalul din lumea politică este doar o piesă de teatru ieftină. Prezent într-o emisiune televizată, Băsescu a vorbit despre posibilitatea unui blat între social -democrați și liberali.

„Eu suspectez o înțelegere între PNL și PSD. PSD a vrut să nu existe alegeri locale în două tururi, PNL a angajat răspunderea pe lege, dar a făcut greșeala procedurală, pentru a fi respinsă de CCR. PSD va face jocul necesar pentru ca alegerile anticipate să aibă loc”.

Reclamă

Băsescu susține clar faptul că, „în mod normal, nu ai cum să le organizezi (n.r. – alegerile anticipate), mai ales în situația în care e domnul Orban, pentru că numai majoritatea le poate declanșa. Constituția noastră e concepută să facă din Parlament o instituție de neatins. Parlamentul poate trânti președintele sau guvernul, dar parlamentul nu poate fi dizolvat, decât foarte greu. Dacă discutam despre posibilitatea tehnica de a dizolva Parlamentul, în lipsa unui aranjament cu PSD, nu există”.

De altfel, Băsescu îi avertizează pe liberali să se ferească de Ponta, mai ales acum că liderul Pro România s-ar fi realiat cu PSD.

„Îi avertizez pe aliații liberali că Ponta s-a întors lângă PSD și împreună ajung pe la 30, 30 și ceva de procente”.