Turiștii au parte de noi prețuri halucinante în vacanțe.

Ca să facă mai mulți bani, hotelierii și restaurantele introduc fel și fel de taxe. În Italia, un bărbat a ajuns să plătească cu 20% mai mult pentru un simplu pahar de suc pentru că a dorit gheață în pahar.

Barul unde ești taxat pentru un cub de gheață

Vacanțele în anul 2023 au devenit un adevărat lux, mai ales în contextul creșterilor alarmante la alimente și energie. Cei care-și permit totuși câteva clipe de relaxare au parte de surprize neplăcute în stațiunile turistice.

Hotelierii și restaurantele, dornice să-și majoreze profiturile și să-și acopere pierderile, după caz, umflă prețurile pe oriunde este posibil. Ba chiar unii dintre ei au găsit modalități istețe prin care să scoată mai mulți bani de la clienții lor.

Practica nu este întâlnită doar în România, ci și peste granițe. Un turist din Italia a rămas mască când a văzut că i se cer bani în plus pentru gheața din pahar. Culmea, bărbatul a realizat cât a fost taxat abia după ce a achitat și și-a primit bonul.

Cât plătești în plus ca să bei ceva rece în Italia

Incidentul de necrezut parcă a avut loc în golful Policastro, în sudul provinciei Salerno. Bărbatul și-a comandat o băutură preferată de mulți, Coca Cola. Al cărui preț era de 2.50 euro.

Doar că în pahar a fost și gheață, care oricum nu poate să lipsească din băuturi pe perioada verii. Dorința să se bucure de ceva rece l-a costat însă foarte scump pe turist.

Pe bonul fiscal pe care l-a primit s-a regăsit o taxă care i-a „umflat” nota cu un euro. Mai exact, a fost taxat cu 0,50 cenți pentru cuburile de gheață adăugate în pahar.

Omul nu și-a dat seama inițial de ce s-a întâmplat, așa că a achitat fără să se gândească. A postat mai apoi bonul pe rețelele de socializare, iar pățania sa a devenit virală.