Baronul PSD s-a dus împreună cu avocatul său la Poliția din Bari, unde a recunoscut cine este.

Sfârșit de joc pentru baronul PSD Ionel Arsene, după ce a fugit din România. Fostul politician, condamnat pentru corupție, s-a predat singur polițiștilor din Italia. El fugise acolo în urmă cu mai bine de 3 săptămâni, înainte ca judecătorii din țară să-i decidă sentința.

Ionel Arsene Baronul de Neamț, în vârstă de 51 de ani, a fost acuzat de trafic de influență. Potrivit DNA, el ar fi cerut mită de peste 3 milioane de lei de la un om de afaceri. După mai mulți ani de procese, Curtea de Apel Braşov a decis pe 10 martie condamnarea lui la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Doar că înainte să-și afle sentința, Arsene a intrat în rândul fugarilor din țară. S-a zvonit că a plecat în Italia, acolo unde ar avea mai multe afaceri. Și poate că ar fi trăit bine-mersi fără să fie deranjat, dar în cele din urmă a decis să se predea singur.

Baronul PSD s-a dus împreună cu avocatul său la Poliția din Bari, unde a recunoscut cine este.

Vă dați seama că nu a fost o decizie spontană, nu a fost una abruptă. S-a luat mai din vreme. Domnul Arsene și-a asumat întreaga situație, vă dați seama. Adică s-a pus la dispoziția autorităților de acolo care rămâne mai departe să își acceseze propriile proceduri și să cumpănească și ele asupra situației juridice a dânsului., a declarat Florin Cojocaru, avocatul lui Ionel Arsene.

Baronul PSD de Neamț ar putea să rămână în Italia

Ionel Arsene nu ar fi ales însă întâmplător Bari ca să se predea. Ar avea un interes, și anume faptul că aici există cele mai mari șanse ca instanța de judecată să ia o decizie în favoarea sa. Mai exact, ar fi cunoscut faptul că magistrații nu pun în aplicare mandatele de extrădare și că i-ar elibera pe cei acuzați de infracțiuni în alte țări.

În ciuda mandatului de arestare internațional emis pe numele lui Arsene, soarta lui este în prezent în mâna autorităților din Italia. În primă instanță, aceste vor lua o măsură în privința sa, care poate fi arest provizoriu, la domiciliu sau control judiciar. Apoi rămâne de văzut dacă se va decide să fie trimis în România sau să-și exercite pedeapsa într-o închisoare din Italia.

Share.