Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, mai rămâne în spatele gratiilor pentru încă 24 de ore. Curtea de Apel Iași a amânat pentru a doua oară decizia în ceea ce privește eliberarea baronului local.

Baronul PSD Dumitru Buzatu mai stă 24 de ore în arest

Magistrații de la Curtea de Apel Iași trebuiau joi, 28 septembrie, să se pronunțe asupra contestației depuse de avocații lui Dumitru Buzatu. Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui a cerut să fie eliberat din închisoare și să fie plasat sub control judiciar.

Fostul baron PSD mai rămâne însă pentru cel puțin 24 de ore în spatele gratiilor. Instanța a transmis că decizia se amână pentru încă o zi și că abia vineri, 29 septembrie, se va pronunța.

Apărătorii lui Buzatu au invocat în fața judecătorilor diverse motivații și explicații pentru care fostul președinte CJ ar trebui să fie eliberat.

Cea mai recentă este faptul că acesta, la cei 68 de ani ai săi, ar avea o stare de sănătate fragilă. Mai exact, avocatul său susține că este diagnosticat cu diabet și că este dependent de insulină. Iar arestul i-ar putea afecta sănătatea.

Noi detalii despre flagrantul DNA în care a fost prins când lua mită 1,2 milioane de lei

Dumitru Buzatu a fost prins în fapt după ce a încasat o mită de 1,2 milioane de lei de procurorii DNA. Banii îi primise la Emil Savin, zis și Farmazon, pentru deblocarea unei plăți către o firmă care se ocupa de construcția drumului Bârlad – Laza – Codăeşti.

Plată care, de altfel, fusese blocată tot de Buzatu, iar ulterior firma cu pricina s-a retras din proiect. Farmazon și Buzatu s-au întâlnit în ziua flagrantului pe lac, la pescuit. Ulterior, mita, toată numerar, a fost pusă în portbagajul fostului baron PSD.

În fața instanței, Buzatu a avut mai multe explicații pentru banii respectivi. Inițial a spus că ar fi fost economiile lui. Ulterior s-a schimbat și a explicat că ar fi vorba despre un împrumut pe care-l solicitare de la Farmazon.