Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu încearcă să-i spele imaginea tatălui său. Tudor Buzatu spune că DNA a ridicat banii cinstiți munciți de acesta, obținuți din vânzarea de cireșe și de porci.

Baronul PSD Dumitru Buzatu, avere din vânzarea de cireșe și porci

Tudor Buzatu a vorbit despre perchezițiile recente efectuate de DNA la una dintre casele fostului baron PSD. Procurorii au ridicat mai multe plicuri cu bani, dar și două laptopuri.

Fiul lui Dumitru Buzatu spune că tot ce a luat DNA sunt banii cinstiți obținuți de tatăl său. În plus, n-ar fi vorba despre sume mari, ci câteva sute, poate zeci de lei, pe care Buzatu i-a obținut de pe urma vânzării mai multor produse agricole.

Când nu lua mită de la afaceriști, Dumitru Buzatu se pare că se ocupa cu vânzarea de cireșe și de porci. Banii îi păstra în plicuri, pe care le marca ca atare și îi ținea în casă. Cel puțin asta susține fiul său, care a explicat ce au găsit procurorii la ultimele percheziții.

Au ridicat câteva mii de lei în total, dar defalcate, erau cu plicuri scrise. Scria bani de pe cireșe și suma se afla în plic. Bani de la porci și suma se afla în plic, crescuse tata niște porci., a dezvăluit, pentru Libertatea, Tudor Buzatu.

Mai mult decât atât, fostul președinte al CJ Vaslui nu ar fi fost nici atât de bogat pe cât se spune. Așa-zisa casă unde au fost efectuate perchezițiile era, de fapt, o anexă a unei ferme.

Dumitru Buzatu, arestat pentru 30 de zile

Nu sunt singurele declarații de necrezut în ceea cel privește pe Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Fostul baron PSD le-a cerut magistraților de la Curtea de Apel o măsură preventivă mai blândă, susținând că este bolnav de diabet și dependent de insulină.

Cât despre banii primiți mită, a avut până acum mai multe explicații. Inițial, le-a spus oamenilor legii că sunt economiile sale. S-a răzgândit ulterior și a declarat că îi ceruse afaceristului Emil Savin un împrumut.

DNA a descoperit că cei 1,25 milioane de lei, erau, de fapt, spagă, pretinsă de Buzatu ca să deblocheze o plată către o firmă a lui Savin.