Dumitru Buzatu, fostul baron PSD prins în flagrant în timp ce lua mită, face tot posibilul să-și petreacă sărbătorile de iarnă acasă, nu în arest preventiv.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, luni, ca hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă să fie rejudecată. 

Baronul Dumitru Buzatu atacă în instanță! Vrea să fie acasă de Crăciun

Curtea de Apel Iași a admis solicitarea de prelungire a măsurii de arest preventiv în cazul lui Dumitru Buzatu. Avocații lui au contestat însă decizia, iar acum rămâne le atitudinea magistraților din Vaslui să hotărască ce se va întâmpla mai departe cu fostul baron PSD.

În esență, ADMIȚÂND astăzi contestația noastră, instanța superioară a constatat NELEGALITATEA încheierii atacate, sub aspectul NEMOTIVĂRII soluției, împrejurare care confirmă și vădita NELEGALITATE a dispoziției de prelungire a arestării preventive a domnului BUZATU., a transmis avocatul lui Dumitru Buzatu.

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui este în spatele gratiilor din data de 23 septembrie.

Cum a fost prins în flagrant Dumitru Buzatu

Atunci, a fost arestat preventiv pentru luate de mită, după ce în urmă cu câteva zile a fost prins de DNA în flagrant cu 1,25 milioane de lei în portbagajul mașinii sale.

Suma a pretins-o de la un om de afaceri, Emil Savin, cunoscut drept „regele asfaltului”, care a fost și cel care a reclamat totul la DNA. Banii au fost marcați și puși într-o valiză de procurorii anticorupție, care au așteptat să-l ridice pe Buzatu.

Cei doi au făcut „tranzacția” pe marginea unul lac, unde au mers împreună să pescuiască. Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui ceruse banii pentru deblocarea plății pentru un contract. Suma reprezenta 10% din valoarea contractului.

În momentul în care a fost prins, Dumitru Buzatu a avut mai multe explicații pentru banii pe care-i avea în portbagaj. Inițial, a spus că e vorba de economiile sale, apoi s-a răzgândit și a declarat că era vorba de un împrumut pe care i-l ceruse lui Emil Savin.