Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat pentru Gândul Live că „sacrificarea primarilor în două tururi nu este o întâmplare”. Problema principală a acestuia o constituie faptul că PNL ar încerca să devină un fel de PSD 2 și că ar încerca să-i elimine pe aceștia pentru a pune monopol pe cele mai importante funcții în stat.

Reclamă

„Avem un PNL care încearcă să ia locul PSD-ului, [n-red. să ia tot] da, să nu fim naivi. Sacrificarea primarilor în două tururi nu este o întâmplare, un ghinion de neșansă pentru România. Este o poziționare naturală a vechilor partide care încearcă să elimine noul jucător din politica românească, USR-PLUS. Din perspectiva asta, putem spune: Ok, nu o să fie PSD la guvernare, dar o să fie PNL. Un PNL singur o să fie periculos pentru capacitatea României de a face reforme. Intrăm în aceeași logică în care a fost și PSD ani de zile: „ciocul mic, suntem noi la putere, facem ce vrem”, a declarat Dan Barna la Gândul LIVE.

Aşadar, în opinia acestuia, Dan Barna îi consideră răspunzători de stagnarea ţării, atât pe cei de la PNL, cât şi pe cei din PSD, el fiind ferm convins că România are nevoie de un partid precum USR.

Reclamă

„Altfel, nu o să facem decât să schimbăm un partid vechi cu unul nou, cu alte apucături. În realitate ambele partide reprezintă ceea ce a ținut pe loc România de 30 de ani. Vin din aceeași dezvoltare post-FSN a politicii românești”,  a mai spus Dan Barna.