Caz incredibil în Turcia! Un bărbat de 56 de ani s-a infectat cu COVID-19 în urmă cu 14 luni și nici până acum nu s-a vindecat. Ce se întâmplă acum cu el?

Specialiștii susțin că o persoană care este infectată cu COVID-19 poate avea simptome după câteva zile, iar boala durează în medie în jur de 14 zile. Însă pentru un bărbat din Turcia, lucrurile stau cu totul diferit! Muzaffer Kayasan  a contractat prima oară coronavirusul la finalul lui 2020. Atunci, bărbatul a crezut că va muri, pentru că suferea deja de leucemie.

Potrivit Reuters, Muzaffer Kayasan are până în prezent 78 de teste pozitive consecutive, iar de 14 luni se luptă pentru a elimina infecția din corp. Medicii au precizat că este o minune că el este încă în viață, ținând cont că are sistemul imunitar la pământ din cauza cancerului. Deși a fost mai tot timpul internat în spital, Muzaffer Kayasan încearcă să aibă o stare de spirit bună.

Bărbatul de 56 de ani se luptă din 2020 cu virusul

„Cred că asta este versiunea feminină a lui COVID-19 – ea este obsedată de mine”, a declarat Kayasan.

În urmă cu o săptămână, bărbatul a aflat că rezultatul celui mai recent test PCR pe care l-a realizat a fost iar pozitiv. Conform sursei citate mai sus, el a petrecut în spital nouă luni, iar de cinci luni stă singur în apartamentul lui. Singura care îl vizitează este nepoata lui Azra, care atunci când îl vizitează, tânăra comunică cu el prin geamul ușii de la bucătărie.

Potrivit unui studiu publicat anul trecut în revista New England Journal of Medicine, persoanele infectate care au sisteme imunitare se confruntă cu un risc mai mare de infecţie cu COVID-19 și de sindromul respirator acut.

foto: pixabay

Doctorul care l-a îngrijit pe Kayasan, Serap Simsek Yavuz, a precizat că bărbatul reprezintă ‘cel mai lung caz de COVID-19’. Din acest motiv, el este monitorizat cu atenție, pentru a se depista eventuale mutaţii ale virusului.

Ce spun medicii despre situația lui

Cazul unui pacient testat pozitiv pentru 441 de zile nu este ceva care să fi fost raportat până astăzi”, a declarat Cagri Buke, doctor de boli infecţioase şi specialist în microbiologie clinică la Spitalul Acibadem.

Pe lângă faptul că are aproape 100 de teste pozitive, Muzaffer Kayasan şi-a pierdut gustul şi mirosul din cauza bolii. În plus, el nu este eligibil pentru vaccinarea anti-COVID-19. Regulile din Turcia stipulează că pacienţii pozitivi trebuie să aştepte să se însănătoşească complet înainte de a se vaccina anti-COVID.

Fiul bărbatului de 56 de ani a făcut haz de necaz pe această temă, afirmând  că tatăl său a fost mereu o persoană pozitivă, însă nu-și dorea ca acest lucru să fie valabil și la testele de depistare a virusului.

Noi tot spuneam cât de pozitiv este el, iar acum a devenit pozitiv şi la testul COVID-19 şi nu mai poate să redevină negativ. Spune că a rămas blocat la culoarea roşie a semaforului şi că nu poate să traverseze”, a adăugat fiul pacientului turc.

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.