Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu, a declarat luni, că bărbatul din Botoșani care a agresat o femeie în timp ce se afla cu aceasta în lift a fost pus sub control judiciar.

Reclamă

Măsura a fost luată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, valabilitatea acesteia fiind de 60 de zile.

„În această perioadă, tânărul de 29 de ani trebuie să respecte obligaţiile impuse de măsura controlului judiciar, în caz contrar aceasta se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Poliţiştii îi vor monitoriza activitatea şi vor verifica periodic respectarea obligaţiilor legale de către acesta”, a precizat Nenişcu.

Reclamă

Bărbatul de 29 de ani a fost arestat sâmbătă, de la domiciliul personal, părăsind imobilul în care a comis fapta, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de agresiune sexuală.

„Din probatoriul administrat s-a stabilit faptul că, la data de 25.01, bărbatul ar fi urmărit o femeie de 38 de ani din municipiul Botoşani până în liftul din scara blocului unde aceasta locuia şi ar fi efectuat acte de natură sexuală în faţa femeii”, a afirmat Nenişcu.