Ștefan Ochiuleț în vârstă de 70 ani a decedat din cauza afecțiunilor pulmonare, după ce a așteptat ore în șir în camera de gardă a spitalului din Constanța, dupa spusele fiului său, care dorește să facă plângere penală la politie și la Colegiul Medicilor.

Reclamă

Se pare că bărbatul a fost internat în cadrul spitalului de două ori în decurs de 2 zile.

Spitalul oferă primul comunicat cu privire la acuzațiile fiului persoanei decedate

Reclamă

Pacientul despre care faceți referire, a fost înregistrat la UPU Constanța pe data de 26.09.2019, ora 17.21. În urma efectuării triajului, acesta a fost încadrat pe Codul Verde. Pacientul era conștient, colaborant și stabil hemodinamic. In urma examinării, medicul de gardă a recomandat efectuarea de investigații paraclinice și imagistice.

În intervalul 07.00-19.00, la UPU Constanța s-au prezentat 229 pacienți, dintre care 188 au fost direcționați pe codul Verde, 22 pe Galben, 6 pe cod Rosu și restul pe codurile Alb si Albastru. Numărul mare de cazuri influențează direct timpii de așteptare, astfel că în cazul acestui pacient, rezultatele investigațiilor au fost gata în jurul orei 23.40, iar la ora 23.50 s-a solicitat consultul unui medic specialist. Consultul nu a mai avut loc pentru că pacientul a hotărât să părăsească Unitatea Primiri Urgențe, semnând în fișă la ora 23.55, înainte de finalizarea diagnosticului.

Pe 28 septembrie, pacientul revine la UPU, de această dată fiind preluat de Ambulanță de la o altă unitate medicală. Este înregistrat la ora 12.35 și introdus în zona de consult la ora 12.50. În urma investigațiilor, a fost internat în secția clinică Medicală 1. Bărbatul a primit tratament de specialitate, dar, din păcate, starea clinică s-a deteriorat, iar pe 29 septembrie a fost transferat în secția clinică Terapie Intensivă. În ciuda eforturilor medicale, pacientul a decedat în cursul aceleiași zile”