Polițiștii din județul Mureș au reținut un bărbat sub acuzația de înșelăciune prin folosirea de calități mincinoase, după ce acesta a pretins că este jandarm pentru a obține împrumuturi nereturnate de 10.

000 de lei de la colegii săi de la o pizzerie. Incidentul a fost făcut public joi de către Poliția Județeană Mureș, care a detaliat modul de operare al bărbatului.

„În fapt, în perioada octombrie 2022 – august 2023, un bărbat din județul Mureș ar fi solicitat, cu titlu de împrumut, diverse sume de bani, de la diferite persoane. Pentru a obține încrederea persoanelor vătămate, acesta s-ar fi prezentat drept jandarm, arătându-le, în acest sens, fotografii cu el în uniforma de serviciu”, se arată în comunicatul Poliției Mureș.

Surse judiciare au dezvăluit că bărbatul, angajat al unei pizzerii, își convingea colegii de muncă de legitimitatea sa, oferindu-le fotografii cu el îmbrcat în uniforma de jandarm, iar uneori pleca de la locul de muncă pretendând că se îndreaptă către cealaltă sa ‘slujbă’. Acesta le cerea colegilor sume de bani împrumut,înd asigurări că le va returna. Totuși, împrumuturile acumulate însumând 10.000 de lei, nu au fost returnate.

Miercuri, în contextul investigațiilor, au fost efectuate trei percheziții domiciliare de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, vizând elucidarea cazului de învrajbire prin folosirea de indicii false.