Reclamă
Reclamă

Un turist s-a ales cu o amendă semnificativă după ce s-a rătăcit pe munte. Aventura pe crestele din Piatra Craiului putea să-l coste viața dacă salvamontiștii nu acționau la timp și nu-l găseau.

Bărbat rătăcit pe munte noaptea, amendat de Salvamont

România este străbătută în această săptămână de un val de aer rece, care a adus schimbări semnificative în ceea ce privește vremea de afară. Dacă până acum toamna ne-a adus vreme de vară, cu soare și căldură, în aceste zile românii au parte de frig, vânt puternic și chiar furtuni și ninsoare.

Păcălit de vremea frumoasă de dimineață, un bărbat s-a aventurat singur pe munte în Piatra Craiului. Îmbrăcat în pantaloni scurți și tricou, fără să-și ia la el cele necesare pentru o expediție pe creste.

Doar că vremea nu a fost de partea lui, s-a făcut noapte mai repede, iar în cele din urmă nu a mai reușit să găsească drumul înapoi.

Reclamă

Când a realizat în ce situație este, a decis să sune imediat la Salvamont. Mai grav este că nu avea lanternă cu care să le semnaleze echipelor de căutare unde este, așa că misiunea salvamontiștilor a fost deosebit de dificilă.

Singura sursă de lumină era telefonul mobil, pe care l-a folosit până a rămas fără baterie.

După mai multe ore de căutări, salvatorii au reușit în cele din urmă să ajungă la el. Doar că spre surprinderea lor, bărbatul ar fi putut să le facă misiunea mai ușoară și, implicit, să nu-și pună viața atât de mult în pericol.

Turistul avea la mână un ceas inteligent, care se pare că era încărcat în totalitate. Dacă l-ar fi folosit, ar fi putut să transmită echipelor de căutare locația sa exactă prin funcția GPS a dispozitivului.

Se pare că le-a spus salvatorilor că nu știa să-l folosească cu acest scop.

Pentru acest lucru, după ce salvamontiștii l-au dus în siguranță, colegii lor de la jandarmerie i-au aplicat bărbatului o amendă pe măsură.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro