Reclamă
Reclamă

Un bărbat a fost prins în flagrant de procurorii DNA Iaşi în timp ce primea 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă primarul unei comune în vederea concesionării unui teren. Individul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influență.

Conform unui comunicat emis de DNA, inculpatul inițial ar fi cerut suma de 90.000 de euro pentru a interveni, reducând ulterior pretențiile la 80.000 de euro.

„În perioada 18 mai – 17 iunie, inculpatul Ţ.F., direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 90.000 de euro, ulterior aceasta fiind diminuată la 80.000 de euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra primarului unei comune de pe raza judeţului Iaşi şi că-l va determina pe acesta să-i concesioneze martorului o suprafaţă de teren în vederea edificării unui abator/ fermă de animale. De asemenea, inculpatul i-ar mai fi promis persoanei respective că-i va determina pe funcţionarii unor instituţii publice cu atribuţii de avizare, autorizare şi control să îndeplinească/ să urgenteze acte ce intrau în atribuţiile de serviciu în scopul emiterii autorizaţiilor necesare realizării obiectivului menţionat mai sus”, arată sursa citată.

Reclamă

Pe 17 iunie, inculpatul a primit de la persoana respectivă o primă tranşă, 30.000 de euro, din suma pretinsă iniţial, moment în care a avut loc constatarea infracţiunii flagrante.

Bărbatul a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă şi va fi prezentat Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În această cauză, anchetatorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro