Reclamă
Reclamă

Un bărbat din Mureș a fost arestat preventiv după ce a fost prins că deținea o seră plină cu canabis. Cultura, înființată în primăvara acestui an, număra peste 80 de plante, unele de aproape 1,5 metri înălțime.

Potrivit anchetatorilor, cultura de canabis fusese inițial una indoor, dar proprietarul a mutat-o ulterior într-o seră din comuna Tăureni, județul Mureș. „Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în primăvara anului 2024 acesta a înființat, dezvoltat și întreținut o cultură de canabis (inițial indoor, după care a mutat-o într-o seră de pe raza comunei Tăureni) în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Mureș”, se arată în comunicatul DIICOT.

Marți, anchetatorii au efectuat patru percheziții domiciliare pentru a proba acuzațiile. În spatele foliei de solar, oamenii legii au descoperit 83 de plante de canabis cu dimensiuni cuprinse între 40 și 140 cm, aflate în diferite stadii de dezvoltare. Totodată, au fost găsite ustensile folosite la întreținerea culturii și alte mijloace de probă.

Reclamă

În aceeași zi, proprietarul serei a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de droguri de risc. În cursul zilei de miercuri, Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile, conform informațiilor furnizate de DIICOT.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro