Un bărbat din Iași a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce a fost surprins conducând fără permis pe un drum comunal din satul Andrieșeni, județul Iași. Incidentul s-a petrecut la sfârșitul lunii februarie 2020.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, conducea o autoutilitară împreună cu un prieten, întorcându-se de la muncă la vie. În momentul în care a întâlnit o patrulă a Secției 3 Poliție Rurală Popricani, acesta a oprit vehiculul și a coborât împreună cu pasagerul din dreapta, traversând drumul ca pietoni.

Comportamentul lor a fost considerat suspect de către polițiști, care i-au legitimat imediat. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie, motiv pentru care i-au deschis dosar penal.

Ulterior, bărbatul a fost judecat și condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru o perioadă de supraveghere de doi ani. Inculpatul a contestat sentința, iar avocatul său a solicitat amânarea executării pedepsei, argumentând că aceasta i-ar fi păstrat cazierul curat.