Reclamă
Reclamă

Un bărbat din Hunedoara a fost reținut pentru înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a luat mai multe credite în numele unui necunoscut. Pentru a accesa împrumuturile, acesta ‘ar fi transmis online acte de identitate și fotografii ale acestuia, pe care le-ar fi descărcat de pe site-uri sociale’, spun polițiștii, citați de pressalert.ro.

Creditele de consum ar fi fost obținute online, de la mai multe instituții financiare nebancare din România. Bărbatul este acuzat de anchetatori că a furat identitatea unui necunoscut și, pe baza actului de identitate și a mai multor fotografii, toate descărcate de pe rețelele sociale, ar fi obținut importante împrumuturi de bani. Sumele de bani au fost virate apoi chiar în contul suspectului, de unde acesta le-ar fi retras în numerar, spun polițiștii.

‘Polițiștii au stabilit că cel bănuit de comiterea faptelor ar fi contractat online credite de consum la mai multe instituții financiare nebancare, ce ar fi fost induse în eroare în urma acordării creditelor, prin folosirea de către bărbat a actului de identitate și fotografiilor altei persoane, pe numele căreia ar fi contractat creditele, sumele de bani, fiind virate în contul bărbatului, de unde acesta le-ar fi retras, în numerar. Polițiștii au stabilit că cel în cauză, pentru contractarea creditelor, ar fi transmis online acte de identitate și fotografii ale unei persoane, pe care le-ar fi descărcat de pe site-uri de socializare’, transmit reprezentanții IPJ Hunedoara.

Reclamă

Pentru a proba acuzațiile, miercuri, oamenii legii au făcut două percheziții, în două comune din zona orașului Hațeg.

‘În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri privind contractarea unor credite, dar și un telefon mobil, asupra căruia urmează a fi solicitată percheziția informatică’, mai transmite IPJ Hunedoara.

În baza probelor adunate, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul este acuzat de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro