Reclamă
Reclamă

O tânără de 23 de ani a cerut ajutorul poliţiştilor după ce soţul ei, în vârstă de 27 de ani, a ameninţat-o cu un pistol. Agenţii au emis un ordin de protecţie provizoriu pe numele bărbatului și i-au deschis dosar penal pentru deţinere ilegală de armă neletală, supusă autorizării. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

„La data de 16 iunie 2024, ora 23:42, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ilia au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, de către o tânără de 23 de ani, din localitatea Pogăneşti, judeţul Hunedoara, cu privire la faptul că soţul ei, în vârstă de 27 ani, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, a ameninţat-o că o omoară pe aceasta cu un pistol, provocându-i o stare de temere”, a transmis IPJ Hunedoara.

Deoarece exista un risc iminent, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de tânăr. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu figurează ca deţinător legal de armă, iar pistolul utilizat se încadrează în categoria armelor neletale, supuse autorizării.

Reclamă

„În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, asupra tânărului fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a mai precizat IPJ Hunedoara.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro