Un bărbat din China care a evadat din închisoare și a rămas ascuns pentru ultimii 17 ani a fost prins de poliție săptămâna trecută.

Acesta a fost găsit cu ajutorul dronelor, după ce filmările acestora i-au dezvăluit ascunzătoarea din peștera unui deal.

Poliția din Yongshan, o regiune a Chinei, a dezvăluit poze și detalii legate de bărbat și de ascunzătoarea sa.

Fugarul, Song Moujiang, un bărbat în vârstă de 63 de ani din a evadat din închisoare în luna martie a anului 2002 și a fost de negăsit până acum. Acesta a fost închis pentru trafic de persoane, printre victimele sale numărându-se femei și copii. Anul în care acesta a fost prins și închis nu au fost specificate în raportul poliției.

Organele de poliție au declarat că au primit informații conform cărora Song se ascundea în munții de lângă orașul său natal, Yongshan. Se pare că au întâmpinat dificultăți în găsirea lui, datorită regiunii deluroase și dificil de accesat.

În cazul dat, poliția a hotărât să utilizeze drone pentru a efectua căutarea. Acestea au găsit ascunzătoarea lui Song, identificand un acoperis albastru într-una din peșterile muntelui. După mai mult de două ore de urcat, polițiștii au ajuns la destinație și l-au arestat pe bărbat.

În cei 17 ani cât a stat ascuns, se pare că Song și-a pierdut abilitatea de a comunica cu oamenii din jurul său. Polițiștii au declarat că acesta nu se exprima prea bine, iar comunicarea cu el a fost imposibilă.