Un bărbat de 50 de ani din Caraș-Severin a fost surprins de polițiști conducând sub influența alcoolului, la numai o zi după ce permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o infracțiune similară. Incidentul a avut loc duminică seara, pe o stradă din Reșița, unde vehiculul fără plăcuțele de înmatriculare a fost oprit pentru control.

Conform IPJ Caraș-Severin, ‘la ora 21:20, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe strada G.A. Petculescu, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, care a fost testat cu aparatul etilometru și avea o alcoolemie de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.’

Bărbatul se afla deja într-o situație complicață deoarece cu o noapte înainte fusese depistat conducând cu o alcoolemie de 1,20 mg/l. În plus, mașina nu avea plăcuțele de înmatriculare, acestea fiind retrase după ce s-a constatat că autovehiculul nu avea asigurare de răspundere civilă auto valabilă.

Pe lângă refuzul prelevării de probe biologice, pe numele șoferului a fost deschis dosar penal mai multe capete de acuzare, printre care conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce și conducerea unui autovehicul fără plăcuțe de înmatriculare valide.