România nu scapă de teama terorismului, răspândit deja în toată Europa. Un bărbat din Brașov a fost arestat după ce autoritățile au descoperit că plănuia un atac cu bombe. De asemenea, el elogia în spațiul public lideri din Orientul Mijlociu.

Bărbat din Brașov, arestat pentru terorism

Bărbatul a intrat în atenția Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism după mai multe luni în care și-a desfășurat activitatea în mediul online.

Individul și-a făcut un cont pe o rețea de socializare, unde distribuia adesea diferite mesaje prin care instriga la terorism. Mai mult, acesta lăuda activitatea unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu, dar și pe liderii lor.

În acest fel, încerca să adune mai multe persoane cu care să comite acte violente. Oamenii legii nu au transmis până în acest moment care era scopul acestei activități pe care bărbatul o desfășura pe internet.

Mai mult, se pare că individul intenționa să treacă și la fapte. Tot în mediul online, DIICOT a descoperit că acesta distribuia materiale în care era explicat modul în care o persoană își poate confecționa o bombă.

Inculpatul a accesat şi distribuit în mediul online, pe aceeaşi reţea socială, un material conţinând instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanţe nocive sau periculoase ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârşire sau sprijinire a săvârşirii unor acte de terorism., au transmis procurorii.

Ce au găsit oamenii legii în locuința individului

În cele din urmă, după ce a fost urmărit o perioadă mai lungă de timp, oamenii legii au adunat suficiente dovezi împotriva sa.

În data de 15 noiembrie, trupele DIICOT au descins la locuința sa și l-au reținut. De asemenea, acolo au fost efectuate și percheziții. Aici, au fost găsite și ridicate sistemele informatice utilizate la săvârşirea infracţiunilor.

Bărbatul care elogia terorismul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.