Un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, condamnat pentru comiterea unei infracțiuni de omor în 1991 și dat în urmărire internațională, va fi adus în România pe 23 aprilie din Germania, unde a fost arestat. Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat că bărbatul a fost găsit și reținut în Moers, Germania, la începutul acestui an, în urma cooperării eficiente dintre Biroul Sirene România și omologul său german.

Conform IGPR, în decembrie 1991, acesta a comis un act de omor, omorând un cetățean străin, pe care ulterior l-a ascuns într-un covor și l-a abandonat în Lacul Morii din București. Pentru această faptă, bărbatul a fost condamnat de Tribunalul București la 19 ani de închisoare, mandat european de arestare fiind emis pe numele lui.

Din 13 octombrie 2023 până în 3 ianuarie 2024, autoritățile române și germane au colaborat strâns pentru localizarea și arestarea fugarului, schimbul de informații dintre Biroul Sirene România și Biroul Sirene Germania facilitând prinderea acestuia. În urma arestării în Germania, procedurile de extrădare au fost inițiate pentru a permite încarcerarea bărbatului în România, unde va ispăși pedeapsa atribuită.