O femeie din Marea Britanie, Naomi Hunte, a fost găsită moartă în locuința sa din Woolwich, sud-estul Londrei, după ce l-a reclamat de mai multe ori la poliție pe iubitul ei gelos și agresiv, Carl Cooper. În ciuda faptului că acesta era principalul suspect, poliția l-a eliberat după interogatoriu. Naomi a fost descoperită pe canapeaua ei plină de sânge, fiind înjunghiată de mai multe ori cu un cuțit de friptură, în Ziua Îndrăgostiților, în 2022, potrivit unei instanțe britanice, citate de The Independent.

Cooper, muncitor în construcții, a început o nouă relație la 15 luni după moartea lui Naomi. Acum este acuzat că a ucis-o pe noua sa iubită, Fiona Holm, care a dispărut fără urmă. Cadavrul Fionei nu a fost găsit niciodată, dar poliția a descoperit urme de sânge pe pereți, ușă și alte obiecte din sufrageria lui Cooper.

Cooper, în vârstă de 66 de ani, susține că nu a ucis cele două femei. „Este un bărbat care avea tendința de a controla femeile, în special pe cele două decedate, și predispus la violență. Pe scurt, este un bătăuș insensibil și un ucigaș”, a declarat avocatul acuzării la deschiderea procesului, care va dura patru săptămâni.

Instanța a fost informată că Naomi Hunte, de 41 de ani, l-a raportat pe Cooper poliției de două ori într-o lună. Cu a doua ocazie, Naomi le-a spus ofițerilor că a fost hărțuită, că acesta a așteptat-o în fața casei și că îi era frică de el. Deși poliția nu a luat măsuri, Naomi a revenit după câteva luni plângându-se că bărbatul o bombarda cu telefoane și că i-a spart ușa de la intrare cu picioarele.

Cadavrul lui Naomi a fost descoperit de un vecin, iar un cuțit de friptură acoperit de sânge a fost găsit pe blatul din bucătărie. Potrivit procurorilor, femeia era moartă de câteva zile, iar data decesului corespunde cu ziua în care Cooper a fost în apartamentul ei, conform datelor din telefonul mobil.

În aprilie 2023, poliția a fost chemată la adresa lui Cooper unde Fiona Holm, de 48 de ani, a declarat că a fost amenințată cu o rangă și înjunghiată cu o șurubelniță. Cooper a fost din nou eliberat după interogatoriu. Fiona Holm a fost văzută ultima dată pe o cameră de supraveghere în apropierea casei lui Cooper, iar cardul ei bancar a fost folosit trei ore mai târziu, însă de atunci nu a mai fost văzută.

Analiza criminalistică din apartamentul lui Cooper, renovat complet după dispariția Fionei, a identificat sângele acesteia în mai multe puncte din sufragerie.

„Fiona Holm a fost ucisă în apartamentul său. A sângerat în apartament. Inculpatul a încercat să acopere urmele”, a susținut avocatul acuzării.