Reclamă

Cardul bancar este un mijloc de plată eficient și sigur, dar poate fi folosit în mod fraudulos dacă cade pe mâini greșite în caz de pierdere sau furt.

În acest caz, este indicat să vă contactați rapid banca, pentru a vă pune cardul în opoziție și a-l bloca pentru ca un terț să nu îl folosească în scopuri rele. De asemenea, puteți fi o victimă a phishingului prin SMS care vă amenință contul bancar.

Pentru a te proteja de toate aceste pericole legate de fraudă, descoperă toate aceste sfaturi pentru a reacționa și a-ți păstra datele bancare.

Ce să faci în caz de fraudă cu cardul de credit?

Sursa: Social media

Ați observat plăți pe contul dvs. Bancar și nu sunteți dvs cel ce le-a făcut? Este posibil să fii victima unei fraude cu cardul de credit. Consultându-vă contul bancar, observați că lipsesc sume mari de bani și singura soluție de făcut este să vă contactați banca și să faceți o opoziție pe cardul dumneavoastră bancar.  Fie cineva a reușit să găsească  detaliile cardului dvs. de credit   și le-a folosit online, fie v-a fost furat.

Pentru a remedia această înșelătorie, trebuie să vă contactați imediat banca și să vă blocați cardul de credit. De asemenea, puteți face cererea de opoziție pe contul dvs. online.

În urma acesteia, veți avea de completat un formular pentru a raporta toate achizițiile frauduloase efectuate cu cardul dvs. de credit conform termenilor băncii dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să primiți o rambursare cât mai curând posibil. Cu toate acestea, instituția bancară poate refuza rambursarea în anumite cazuri, în special dacă demonstrează neglijența gravă a utilizatorului cardului sau stocarea datelor bancare, printre altele.

Cum să vă protejați datele împotriva fraudei cu cardul de credit?

Pentru a vă proteja datele bancare, nu împrumutați niciodată cardul, nici măcar uneia dintre rude, deoarece acesta trebuie să rămână personal. Apoi, păstrați cardul bancar într-un loc sigur. Nu-l lăsați în afara portofelului pentru a evita riscul de a-l pierde și verificați întotdeauna dacă îl aveți în posesia dumneavoastră.

Când primiți cardul bancar, nu uitați să îl semnați imediat ce îl primiți, astfel încât fraudatorul să nu-și pună propria semnătură pe el. Apoi, nu comunica niciodată detaliile tale bancare prin e-mail, telefon sau mesaj text. În cele din urmă, când folosiți cardul pentru a  retrage bani  de la un bancomat, nu vă lăsați distras de străini și introduceți codul departe de privirile indiscrete.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro