Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a dat mai multe detalii despre ajutorul pentru încălzire pe care îl vor primi românii nevoiași. 

După cum bine știm, statul român îi ajută pe românii aflați în categoriile vulnerabile cu suma de 1.400 de lei, în două tranșe. Banii pot fi folosiți pentru a plăti facturile sau pentru a cumpăra lemne pentru încălzire. Pentru a beneficia de aceste sume, oamenii trebuie să se deplaseze la oficiile poștale. Există și cazuri în care oamenii nu pot ajunge la Poștă, din mai multe cauze. Marcel Boloș a explicat ce pot face aceștia.

Marcel Boloș a explicat ce pot face românii care nu pot ajunge la oficiile poștale din zona în care locuiesc, însă vor să beneficieze de ajutorul pentru lemne. Conform oficialului, în aceste situații, oamenii trebuie să le prezinte poștașului, care oricum se deplasează la domiciliu pentru a distribui pensia, documentele de identitate, cardul de energie și factura, împreună cu chitanța dovezii plății. 

Marcel Boloș, detalii despre ajutorul de încălzire

Guvernantul a explicat faptul că poștașul va avea un cititor optic care va citi Codul de bare de pe cardul de Energie. Se validează cu baza de date și apare validată calitatea de beneficiar. Ulterior se completează documentele privind operațiunile pentru servicii în mandat poștal și se va elibera o dovadă în acest sens. 

„Fac această precizare pentru toată lumea care este beneficiar să solicite oficianților poștali, oficiilor poștale dovada serviciilor de mandat poștal, pentru că vor avea nevoie de ea în situația în care, știu eu, apar tot felul de clarificări, sau nu se operează la timp, sau apar erori în operare”, a explicat Marcel Boloș.

Bani în plus pe lângă pensie! Marcel Boloș a dat toate detaliile despre cei 700 de lei pe care îi vor primi românii

Conform oficialului, mandatul poștal este dovada că operațiunea de servicii a avut loc. De asemenea, după ce s-a eliberat această dovadă și s-au oferit documentele necesare, Poșta Română va vira banii respectivi către furnizorul de energie. 

De unde are Poșta Română bani

Poșta Română va primi banii necesari de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene. Oficialul a explicat că termenul este data de 15 februarie. Pentru a estima câți bani vor vira, autoritățile calculează lista gospodăriilor pe care le are în lista de beneficiari, înmulțesc cu 700, iar suma rezultată va fi cea care va fi virată către Poșta Română. Ulterior, instituția va efectua plățile. 

Poșta Română va deschide pentru fiecare beneficiar o fișă de evidență, iar din cei 700 RON se vor opera plățile care se fac ori de câte ori beneficiarul spune că vrea să-i plătească factura furnizorului de energie. Pe dovada pe care o vor primi de la poșta română, este foarte important să scrie soldul, adică câți bani i-au mai rămas beneficiarului pentru a-și plăti facturile. 

În cazul în care românii folosesc butelii cu gaz lichefiat, adică folosite pentru prepararea hranei, atunci oamenii au nevoie de aceleași documente doveditoare și de factura emisă de furnizorul de gaz lichefiat. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.