Guvernul României a anunțat noi ajutoare pentru români în 2023! Mulți oameni se întreabă care sunt condițiile pentru a primi banii respectivi. Iată toate detaliile de care au nevoie aceștia, în următorul material. 

Guvernul vine cu noi ajutoare pentru cetățeni. Oamenii vor primi vouchere în valoare de 750 și 2.000 de lei. Conform noilor măsuri anunțate, aproape 1 miliard de euro din fondurile europene vor fi distribuiți către vârstnici, copii din familiile cu venituri modeste și persoanele cu dizabilități, sub formă de ajutoare.  

750 de lei pentru elevii nevoiași 

Acești bani vor fi utilizați pentru ca cei mici să își poată cumpăra rechizite și haine, iar sumele vor fi distribuite sub formă de vouchere în valoare de 750 de lei. Singura condiție pentru a primi acest ajutor este ca părinții să aibă venituri sub 1.275 de lei fiecare. 

Pe lângă acest ajutor, guvernul va extinde programul de masă caldă în școli și va oferi finanțare pentru unitățile școlare care nu sunt dotate cu spații și echipamente speciale pentru desfășurarea cursurilor. De asemenea, părinții de nou-născuți vor primi vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru trusou, iar studenții cu burse sociale vor primi 1.500 de lei la început de an universitar. 

Bani de la stat pentru mai mulți români! Se dau vouchere de 2.000 de lei. Cine beneficiază de aceste sume
Femeie de afaceri cu bani

Vouchere de vacanță pentru angajații din mediul privat 

Un proiect de lege depus în Parlament luna aceasta prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din mediul privat. Peste 2,4 milioane de români ar urma să se bucure de acest beneficiu, iar costurile vor fi suportate de Guvern. Dacă proiectul va fi aprobat, începând din ianuarie 2024, toți salariații, chiar dacă sunt bugetari sau nu, vor primi anual un voucher de vacanță în valoare de 1.450 de lei. 

Aceste măsuri sunt menite să ajute oamenii să facă față dificultăților financiare, ținând cont de vremurile grele pe care le traversăm cu toții.