Această categorie de români poate primi un ajutor din partea statului

Românii pot primi bani de la stat pentru a-si moderniza locuințele. Este vorba despre o sumă de bani necesară racordării la sistemul public de apă și canalizare. Din nefericire, statisticile arată absolut îngrijorător în ceea ce privește situația familiilor din România care nu au acces la acest „lux”. Astfel, de acum, românii care nu au posibilitatea de a face aceste lucrări din fonduri proprii, primesc ajutorul statului.

Bani de la stat pentru racordarea la sistemul de apă si canalizare

Mai bine de un sfert din numărul locuitorilor țării noastre nu au acces la condițiile minime de trai. Astfel, acești cetățeni nu au locuințele racordate la sistemul de apă și canalizare până în prezent. O astfel de realitate ascunde în spate problemele de igienă, dar și riscul major de a dezvolta boli.

Un sprijin constând în bani de la stat îi poate ajuta pe acești români intre în rândul normelor minime de trai decent. Suma totală provine de la Uniunea Europeană. Astfel, în acest sens va fi alocat un buget de aproximativ 900 de milioane de lei.

Inițiativa a fost lansată sub titlul” Prima conectare la sistemul public de apă și canalizare” , iar în accesarea ei au prioritate familiile sărace.

În numeroase sate și cătune ale României, locuitorii nici nu visează la așa ceva. Aceștia se mulțumesc cu apa din fântâni pentru consum sau spălat. Mai mult, mulți susțin că nu se pot apropia de sumele cerute de anumite firme pentru a le racorda locuințele la sistemul de apă și canalizare. Dincolo de materialele necesare, trebuie acoperită și remunerată și munca celor care realizează lucrarea.

Programul care prevede acordarea de bani de la stat pentru familiile nevoiașe este derulat prin Administrația Fondului de Mediu. În acest sens sunt vizate familiile care au un venit mai mic de 1900 de lei lunar pe membru de familie.

Ajutorul poate fi accesat într-un cuantum de 1900 de euro pentru o gospodărie.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.