Cea mai bună modalitate pentru a-ți face ziua mai frumoasă este prin citirea unui banc. Cu rolul de a descreți frunțile și a elimina din stresul din ultimele zile, umorul are multe beneficii. Cercetătorii britanici au descoperit mai multe efecte ale acestuia. Astfel, cu siguranță poate reprezenta un adevărat antidepresiv. 

Fiecare eveniment nefericit din viața noastră, oricât de minor ar fi el, are efecte puternice asupra stării de spirit. Odată afectată, întreaga dispoziție din acel moment va suferi modificări. De ce are râsul un efect puternic asupra schimbărilor care au loc în creier, au explicat chiar experții. Aceștia au ajuns la concluzia că doar câteva minute de râs produc o mare schimbare în conexiunile pe care le face creierul uman.

Leșini de râs! Iată experiența unui turist care intră într-un magazin de animale

pixabay

Un turist intră într-un magazin de animale de casă, şi începe să se uite la exemplarele expuse. La un moment dat, intră un tip în magazin, şi îi zice vânzătorului:

– Daţi-mi o maimuţă C, vă rog. Vânzătorul se duce la o cuşcă mai dosnică, scoate o maimuţă afară, îi pune lesa, o înmânează cumpărătorului, după care spune:

– Vă costă 5.000 dolari! Cumpărătorul plăteşte şi pleacă. Turistul, mirat, îl întreabă pe vânzător.

– De ce maimuţa aia era aşa de scumpă? Văd aici şi exemplare mai ieftine. Vânzătorul răspunde:

– Păi, tipul ăla de maimuţă, ştie să programeze în C, scoate cod foarte compact, fără bug-uri… etc.

– Dar acolo mai văd că aveţi de vânzare o maimuţă care costă 10.000 dolari! Asta ce mai ştie să facă?

– Păi, maimuţa aia ştie să programeze în C++, Visual C++, şi ştie şi ceva Java. – Dar aceea care costă 50.000 dolari, ce mai ştie? Costă mai mult decât celelalte două la un loc.

– Sincer să fiu nu am văzut-o să facă ceva, dar celelalte maimuţe o numesc: Project Manager