Bancurile au reprezentat încă din Antichitate cea mai bună sursă pentru eliminarea stresului. Deși inițial au fost concepute pentru a ironiza anumite adevăruri din viața reală, au devenit în timp cea mai bună sursă pentru procurarea umorului. Așa au luat naștere bancurile și de-a lungul timpului s-au diversificat. 

Bancul zilei de astăzi face parte din categoria glumelor din domeniul aviației. Este una dintre cele mai răspândite categorii de bancuri și reușesc să îți provoace o adevărată criză de râs.

Nu ai cum să nu râzi! Iată ce se întâmplă cu un avion care se prăbușește

colaj substantial

În bancul zilei de astăzi avem parte de situația unui avion care se prăbușește. Cutiile negre sunt furate imediat și nimeni nu mai știe nimic despre ele.

Un nou tip de avion se prăbușește la zborul de încercare. Cutiile negre sunt furate, nimeni nu poate trage nicio concluzie asupra catastrofei.

La inspecția Ministerului Apărării, singurul martor ocular este badea Ion, un cioban care se uita cu privire tâmpă, de analfabet…

– Spune baciule, îl intreabă un colonel, cam ce-ai observat?

– Apăi, domnule dragă o hărăbaie zbura, când numa’ ce o pălălaie s-o aprins, no si unde nu s-o tipat hărăbaia în gios…

– Baciule, nu înțeleg nimic din ce-mi povestești, fii te rog mai clar!

– Păi bine, domnule dragă, de ce nu spui așa?… Ieri, la orele 14.00, un bombardier de tip Stealth, V5, generația 2021, gresind unghiul de incidență cu cel de așezare, a intrat intr-o vrie incontrolabilă. În acest context a pierdut ireversibil altitudine, astfel încât s-a produs acest regretabil eveniment.

– Baciule, m-ai spart! spune colonelul, de unde stii termenii astia???

– D’apăi cand eu eram comandant de escadrilă, matale erai cioban… ca mine, acum. Apoi, matale ai intrat in politică. La noi s-au făcut restructurări. Înainte, tu cioban, eu colonel; acum tu colonel, eu cioban. De asta pică avioanele ca muștele, șefule…