În materie de bancuri și glume, moldovenii reprezintă întotdeauna o sursă de inspirație pentru un umor de calitate. Povestioarele amuzante cu moldoveni sunt o secțiune îndrăgită de români, pentru că sunt pline de ironie și umor, stârnind râsul și voia bună. 

Atunci când ne gândim la moldoveni, primul lucru care ne vine în mine este alcoolul. Principalul „instrument” care-i caracterizează și care este adesea prezent în bancurile și glumele despre ei. Astăzi, vă vom prezenta câteva dintre cele mai caraghioase bancuri cu moldoveni. Îți garantăm vă râsul și voia bună nu vor întârzia să apară.

Bancul de marți

Un moldovean pieton în Cluj se plimbă împreună cu un prieten, când trece pe lângă el o maşină şi-l stropeşte de sus până jos.
Bineînţeles, şoferul demarează în trombă.
Moldoveanul, supărat foc:
D-apăi la noi în Moldova nu se întâmplă aşa ceva. Dacă te stropeşte o maşină pe stradă, şoferul se dă jos, îşi cere scuze, te invită la el acasă, îţi usucă hainele, îţi dă ceva de băut…
Clujeanul:
Ţi s-a întâmplat ţie aşa ceva?
Moldoveanu:
Mie nu, nevesti-mii.

Bancul zilei / Un moldovean pieton în Cluj se plimbă împreună cu un prieten, când trece pe lângă el o maşină şi-l stropeşte de sus până jos.
pixabay.com

Alte bancuri haioase cu moldoveni

Un moldovean de vreo 80 de ani merge la doctorul din sat şi este întrebat:
Ce vă supără?
Nimic.
Asta este bine, atunci o să vă fac o investigaţie.
După ce îl consultă doctorul îi spune:
Sunteţi sănătos tun, moşulică!
Vedeţi domnule doctor, daţi-mi o reţetă pentru că, atunci când urc la deal cam obosesc…
Doctorul se conformează şi-i dă o reţetă pe care scrie: „Se recomandă mersul numai la vale”.

Un moldovean care a suferit un accident de circulație primește primul ajutor de la personalul din ambulanța SMURD. Este consultat cu grijă, pus pe targă , urcat în ambulanță și chestionat:
-Cum vă simțiți, domnule?
-Dumneavoastră sunteți medic, sau ce?
-Nu,  eu sunt paramedic .
-Am înțeles. Mă simt paranormal.