Bancurile au fost probabil cea mai bună invenție a oamenilor. Aliatul numărulul 1 împotriva supărărilor și a tristeții, oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii cu umor au o durată mai lungă a zileleor de viață. Așa reușesc să stea departe de stres, sistemul lor imunitar este ridicat.
De asemenea, cercetătorii au mai descoperit o strânsă legătură între relațiile sociale și rolul pe care umorul îl joacă. Astfel, oamenii care tind să fie mereu cu zâmbetul pe buze și reușesc să emane o stare de bine, vor fi înconjurați de cât mai mulți oameni. Prin energia pozitivă pe care o transmit, cei din jurul lor se pot lăsa duși de val și să reușească să relaxeze.
Citește până la capăt bancul zilei și vei leșina de râs
Bancurile cu scoțieni au fost dintotdeauna dintre cele mai apreciate de către iubitorii de umor. În povestea de astăzi, un cetățean francez a vrut să teste un mit despre scoțieni. Și anume, că aceștia sunt atât de zgârciți pe cum se spune.
Un francez vrea să testeze dacă scoţienii sunt chiar aşa de zgârciţi precum se spune. Aşa că se decide să plece în Scoţia.
Trece graniţa Scoţiei şi printr-un sătuc i se face sete. Îşi ia inima în dinţi şi bate la uşa unei case. Îi iese în întâmpinare un moş.
Francezul îi cere apă. După jumătate de minut, moşul vine cu un bol plin cu lapte.
Francezul savurează jumătate din castron după care spune:
– Dar voi nu sunteţi zgârciţi deloc! Ce se vorbeşte nu este adevărat! Am cerut apă şi am primit un bol cu lapte… Mulţumesc!
– Ei, băiete. Cu plăcere!
Nimeni nu mai voia să bea laptele ăla, că acolo s-a înecat un şobolan. Francezul scapă bolul din mână la auzul acestor vorbe. Moşneagul îl dojeni:
– După ce că eu ţi-am dat lapte, tu îmi şi spargi oala de noapte a bunicii?