Bancurile cu Nicolae Ceaușescu erau la ordinea zilei în perioada în care România era condusă de fostul lider. Continuă să fie spuse și în prezent, pentru că sunt amuzante și bine structurate, încât au un aer plin de amuzament. În perioada comunistă, viața românilor era altfel și legile erau mult mai aspre. Fostul președinte al țării avea grijă ca fiecare lucru care era făcut pentru dezvoltarea și buna funcționare a României, iar de aici au fost născocite multe bancuri.
Umorul reprezintă una dintre cele mai sănătoase și necostisitoare metode de a avea grijă de sănătatea mintală. În urma unor studii efectuate de cercetătorii străini, a fost demonstrat științific că reduce cu mult stresul și îmbunătățește sistemul imunitar. Mai mult decât atât, efectele benefice pe care râsul le are sunt asemănătoare cu cel al pastilelor luate împotriva stărilor depresive.
Bancul zilei! Ce au răspuns doi muncitori fostului președinte al țării
Ceauşescu inspecta felul în care ţăranii executau lucrările de primăvară. Din elicopter vede un tractor oprit şi doi tipi dormind la umbra lui. Comandă coborârea, se duce la ei, ăia se treziseră.
Ceauşescu:
– Cum te cheamă pe tine?
Unul din ei: – Apăi, eu mi-s Petru…
– Dar pe tine, cum te cheamă?, zice el celuilalt.
– Io mi-s Ion… – Şi voi acum de ce nu semănaţi?
– Apoi, dară, cum să semănăm, dacă nu suntem fraţi?
Un alt banc de pe vremea fostului președinte al României, Nicolae Ceaușescu
Pe vremea lui Ceauşescu, iese un timbru cu Ceauşescu. Se duce Ceauşescu, deghizat, la un oficiu poştal, să vadă cum se vinde timbrul.
– Nu se vinde, spune funcţionarul.
– De ce?
– Nu se lipeşte.
Cere Ceauşescu un timbru, scuipă pe lipici, îl pune pe un plic şi-i arată funcţionarului:
– De ce spui că nu se lipeşte? Uite, se lipeşte!
– Da, spune funcţionarul, dar toţi scuipă pe partea cealaltă.