Nicolae Ceaușescu este cel mai cunoscut dictator român care a fost la cârma statului până în 1989. Acesta își dorea ca societate să fie schimbată după ideile sale proprii, indiferent de consecințele care puteau apărea. Deși avea o duritate înnăscută, îi făcea plăcere să audă o glumă bună care să-l facă să zâmbească.

Nicolae Ceaușescu a fost președintele țării din 1974 și Secretar General al PCR din 1965 până la moartea sa. Acesta își dorea ca România să devină o putere mondială și să nu depindă de nimeni în dezvoltarea sa.

Cu toată rigiditatea și strictețea cu care făcea lucrurile, apropiații săi au povestit în nenumărate rânduri că liderul comunist avea simțul umorului. Poate părea incredibil, dar avea și un banc preferat, iar, de fiecare dată când îl auzea, se amuza copios.

Sursa foto: Arhivă

Bancul care-l amuza pe liderul comunist este despre el

Pe o navă s-au întâlnit Kennedy, Hrusciov și Ceaușescu. Mâncând ei, au zis: „Vrem să aflăm care este cea mai curajoasă nație din lume!”

Kennedy a spus: „John, aruncă-te în ocean, ia cuțitul meu și să-mi scoți un rechin pe punte!” John s-a aruncat în ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, dar iese fără o mână.

Hrusciov spune: „Aliosa, ia aruncă-te tu în ocean, ia lama asta și să-mi scoți trei rechini.” Aliosa se aruncă, pac, pac, pac, scoate trei rechini pe punte, iese fără picioare și fără o mână.

Toată lumea: „O, ce curaj, ce curaj!”

Vine Ceaușescu, după ce bea o țuică și spune: „Băi Mitică, ia aruncă-te în ocean, ia lingura asta, vezi dacă scoți vreun peștișor să nu ne facem de râs cu americanii și rușii.”

La care Mitică spune: „Intră, băi, dumneata! Nu vezi că-i apa rece?”

Toată lumea: „O, ce curaj, ce curaj!”

Povestea această a fost făcută cunoscută de către Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal în Gazeta Sporturilor. El susține că i-a spus bancul liderului comunist, deși toată lumea îi spunea să nu o facă.

„Am luat și masa cu Ceaușescu. M-a pus să-i spun un banc. Tremurau toți, le era frică. Toți îmi făceau semne să tac, dar la tupeul meu am spus.”, a spus Dumitru Dragomir în trecut.