Săptămâna trecută, o banană lipită pe un perete a fost vândută la Art Basel Miami Beach – la prețul de 120000 dolari. Și, potrivit site-ului, Artnet, al pieței de artă, două dintre cele trei exponate s-au vândut deja, ultima fiind acum pentru 150000 de dolari.

Lucrarea este făcută de Maurizio Cattelan, și a fost prezentată miercuri de Perrotin, o galerie de artă contemporană fondată la Paris care a avut o lungă asociere cu artistul italian.

Este prima contribuție a lui Cattelan la un târg de artă în ultimii 15 ani, a spus cei de la galerie. Intitulată „Comedian”, opera de artă cuprinde o banană cumpărată dintr-un magazin alimentar din Miami și o singură bucată de bandă care se lipește.

Există trei exponate, au spus cei de la galerie, toate fiind scoase la vânzare, iar potențialii cumpăratori ar trebui să aibă în vedere că nu există instrucțiuni clare despre ce trebuie să facă în cazul în care bananele încep să se descompună. Artistul a venit cu această idee acum un an când a realizat că în fiecare excursie în care mergea, acesta își lua o banană pentru a o mânca pe drum.