Reclamă
Reclamă

Absolvenții de liceu mai au câteva zile până la cel mai important examen de până acum, cel de Bacalaureat 2024, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației. Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a au intrat în vacanță de vinerea trecută, mai devreme, tocmai pentru a avea timpul necesar pregătirii examenelor.

Tot până vineri, elevii s-au putut înscrie pentru susținerea Bacalaureatului.

În perioada 4 – 7 martie 2024, elevii au susținut simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2024.

Reclamă

Luni, 17 iunie, bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. Candidaţii vor fi repartizaţi în săli în ordine alfabetică, iar listele vor fi comunicate cu 24 de ore înainte de prima probă.

La proba de evaluare a competenţelor lingvistice, repartizarea pe săli se face în ordine alfabetică, în funcţie de limba la care candidaţii susţin proba. Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.

După evaluarea competențelor urmează probele de foc, cele scrise.

Proba scrisă la limba română de la BAC 2024 – proba obligatorie pentru toate specializările – cea care le ridică cele mai mari probleme candidaților, va fi susținută pe data de 1 iulie. Urmează examenele la matematică și istorie – proba obligatorie a profilului și specializării.

Proba la alegere, în funcție de profil și specializare – Fizică, Chimie organică, Chimie anorganică, Biologie vegetală și animală, Anatomie, Informatică, Geografie, Economie, Filosofie, Psihologie, Logică sau Sociologie – este ultima probă scrisă de la BAC 2024.

Olimpicii au susținut examenul de Bac 2024 în perioada 21 mai – 4 iunie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro