Reclamă

Cazurile de abuz descoperite în căminele groazei de lângă București au pus autoritățile în alertă. Astfel, oamenii legii au luat la puricat centrele de îngrijire bătrâni din țara. Astfel,  Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a anunţat că 578 de centre rezidenţiale cu licenţă au fost verificate în ultima perioadă. Îngrijorător este faptul că în total, peste  370 dintre acestea au abateri grave înregistrate.

Azilele de bătrâni, supuse controalelor amănunțite

Conform autorităților, au fost date 20 de amenzi în valoare de peste 50.000 de lei. De altfel, peste 20 dintre centre riscă să fie închise definitiv.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a prezentat joi, rezultatele campaniei “Verificarea calităţii serviciilor sociale rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice. Campania a fost realizată de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Verificările au fost realizate începând cu luna martie şi au fost controlate. În cadrul lor au fost controlate 578 de centre rezidenţiale cu licenţă. În urma acțiunilor au fost găsite abateri la 370 dintre acestea.

De asemenea, au fost date 20 de amenzi, dintre care nouă în valoare totală de 50.500 de lei. Inspectoeij care au controlat activitatea au direcționat altor instituţii competente 47 de sesizări. Totodată au fost formulate și  patru propuneri de retragere a licenţelor de funcţionare pentru centre rezidenţiale private.

În primul trimestru al anului 2023 au fost efectuate controale (altele decât cele din campaniile tematice) în 730 de servicii sociale. Dintre acestea, 98 de controale au fost inopinate, în urma sesizărilor/autosesizărilor primite. Au fost dispuse 1.078 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate şi aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 avertismente şi 12 amenzi în cuantum total de 145.000 lei”, se arată în comunicatul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cele mai grave cazuri de abateri au fost cele descoperite langă București. Acestea au șocat opinia publică. Bătrânii erau ținuți flâmânzi și erau bătuți.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro