Avocatul Sorinei Pintea, acuzații şocante: „Sunt acte de tortură!”

Ce a păţit fostul ministru al sănătăţii atunci când a fost scos din arest şi împins de autorităţi

Publicat: miercuri, 4 martie 2020, 10:17

 Fostul Ministru al Sănătăţii a ajuns în arest pentru 30 de zile pentru dosarul DNA în care este acuzată de luare de mită. Aflată în arest, Sorina Pintea a acuzat stări de rău şi a cerut să fie trimisă la Spital. În momentul în care a fost trimisă la Policlinica MAI, fostul ministru ar fi fost tratat necorespunzător. Avocaţii Sorinei susţin că aceasta a fost supusă unor „acte de tortură”.

Ce spun avocaţii

„Sunt patru intrări la această policlinică – s-a folosit intrarea din Splai, acolo unde era toată presa, evident, pentru a se realiza aceste imagini care nu fac decât să o pună într-o situație umilitoare.

Îmi asum ce spun: sunt acte de tortură la la adresa domniei sale, dacă cumva cineva credea că stă bine cu psihicul în acest moment”, a declarat avocatul Viorel Mocanu, la Antena 3.

Sorina Pintea are probleme grave de sănătate,însă nici aşa nu a avut parte de un tratament adecvat. Ba mai mult, avocatul acesteia susţine că nu a mâncat timp de 72 de ore, iar starea ei de sănătate s-a agravat îngrozitor.

„Cine este persoana decidentă și care sunt motivele pentru care d-na Sorina Pintea nu a fost transportată, în seara zilei de 03.03.2020, la Policlinica MAI – Doctor Nicolae Kretzulescu unde trebuia să efectueze investigații medicale, cu un mijloc de transport adaptat stării sale de sănătate, dat fiind faptul că, din actele medicale aflate la dosarul individual, cât și din examinarea clinică reiese faptul că prezintă probleme locomotorii și neurologice cauzate de paresteziile instalate pe partea stângă a corpului?”, este una dintre întrebările adresate de avocații Sorinei Pintea.

 

Citește și: