Alex Murdaugh, avocatul american deja condamnat pentru uciderea soției și a fiului său, a fost sentințat luni la 40 de ani de închisoare pentru aproape 20 de capete de acuzare, inclusiv conspirație, fraudă și spălare de bani.

Judecătorul federal a decis ca pedeapsa să fie executată simultan cu sentința de 27 de ani primită anterior pentru crimele comise, alături de obligația de a plăti despăgubiri în valoare de peste 8,7 milioane de dolari victimelor.

Murdaugh, care se confruntă și cu două condamnări pe viață pentru uciderea soției, Maggie, și a fiului lor, Paul, a fost descoperit că a sustras sume considerabile de bani de la parteneri și clienți în timpul carierei sale de avocat, utilizând fondurile pentru a-și susține dependența de calmante și un stil de viață opulent.

Timp de decenii, până în 2006, membrii familiei Murdaugh au ocupat poziții importante în sistemul judiciar din Carolina de Sud, ceea ce l-a ajutat pe Alex Murdaugh să rămână mult timp în afara suspiciunilor. În timpul procesului său pentru crimă, s-a revelat că el fura de la clienții săi de mai mulți ani, talonându-se inclusiv pe un furt de 3,7 milioane de dolari numai în 2019.

Procurorii susțin că dublele crime ale soției și fiului său au fost o tentativă disperată de a distrage atenția de la activitățile sale ilegale și de a întârzia investigațiile. Armele folosite în aceste crime, provenite din colecția familiei, nu au fost niciodată găsite. Într-o întorsătură ulterioară a evenimentelor, Murdaugh ar fi angajat un asasin pentru a-l omorî, cu scopul ca asigurarea sa de viață să fie încasată de celălalt său fiu.