Fructul de avocado a devenit din ce în ce mai popular în rândul consumatorilor în ultimii ani.

Deși la început a fost un aliment destul de temut datorită conținutului său ridicat de grăsimi, oamenii au devenit din ce în ce mai conștienți de beneficiile sale.

De ce ar trebui să consumăm avocado în fiecare zi?

Un fruct de avocado oferă o combinație de fibre, potasiu și vitamina B6 și C. Grăsimile conținute de acest fruct au efecte benefice asupra corpului nostru, având mai multe beneficii decât ne-am putea aștepta.

Deoarece este un aliment foarte sățios, s-a dovedit că consumul de avocado ajută la pierderea în greutate. Pe lângă nutrienții pe care îi conține, grăsimile din el dau senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, iar vitaminele și fibrele lui ajută la digestie. De asemenea, s-a dovedit că el ajută și la sănătatea corpului, reducând riscul bolilor cardiace și ale ficatului. Mulți sunt de părere că avocado este un aliment perfect și pentru creier, consumul lui fiind asociat cu o memorie mai bună.

De asemenea, acest fruct este foarte benefic și pentru înfățișarea noastră. Pe lângă utilizarea externă, prin măști, avocado ajută la îmbunătățirea aspectului părului, unghiilor și tenului nostru. Nutrienții din el ajută corpul să repare celulele afectate, redându-ne aspectul sănătos și luminos.