Reclamă
Reclamă

Avionul forțelor de apărare neozeelandeze care îl transporta pe premierul neozeelandez Christopher Luxon în Japonia s-a defectat duminică, obligându-l pe prim-ministru să-și continue drumul cu un zbor comercial, a confirmat luni biroul acestuia.

Christopher Luxon urmează să petreacă patru zile în Japonia, unde se așteaptă să se întâlnească cu premierul japonez Fumio Kishida și să promoveze afacerile din Noua Zeelandă.

Presa neozeelandeză a relatat că aeronava Boeing 757 s-a defectat în timpul unei opriri pentru realimentare în Papua Noua Guinee, lăsând delegația de afaceri și jurnaliștii blocați în Port Moresby, în timp ce Luxon a luat un zbor comercial spre Japonia.

Reclamă

Aeronavele de tip Boeing 757, utilizate de Forțele de Apărare ale Noii Zeelande, au peste 30 de ani, iar vârsta lor le-a făcut din ce în ce mai puțin fiabile.

Ministrul neozeelandez al apărării, Judith Collins, a declarat luni la postul de radio Newstalk ZB că problemele constante ale zborurilor au fost „jenante” și că ministerul are în vedere ca Luxon și delegația sa să zboare de acum înainte cu zboruri comerciale.

Echipamentele îmbătrânite și menținerea unui număr suficient de personal sunt principalele probleme cu care se confruntă Forțele de apărare ale Noii Zeelande. Guvernul a declarat că ar dori să cheltuiască mai mult pentru apărare, dar în același timp încearcă să reducă cheltuielile, deoarece țara se confruntă cu dificultăți economice.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro