Reclamă
Reclamă

Un avion aparţinând companiei aeriene israeliene El Al, care a fost nevoit să aterizeze de urgenţă duminică pe aeroportul din Antalya pentru a evacua un pasager bolnav, nu a putut fi realimentat din cauza refuzului personalului turc, a anunţat transportatorul.

Zborul LY5102 de la Varşovia la Tel Aviv a fost forţat să facă o escală în Rodos, Grecia, a precizat El Al într-un comunicat. „Angajaţii locali (din Antalya) au refuzat să realimenteze avionul companiei aeriene, chiar dacă (aterizarea de urgenţă) a fost din motive medicale”, a precizat acesta.

Surse diplomatice turce au confirmat pentru AFP că aeronava a fost autorizată să efectueze o aterizare de urgenţă deoarece un pasager de la bord nu se simţea bine, scrie News.ro. „Combustibilul urma să fie transferat în aeronavă (…), dar tocmai când procedura corespunzătoare era pe punctul de a fi finalizată, comandantul a decis să plece din proprie iniţiativă”, a declarat o sursă diplomatică turcă.

Reclamă

Relaţiile dintre Israel şi Turcia s-au deteriorat de la începutul războiului din Fâşia Gaza, declanşat de atacul Hamas asupra teritoriului israelian la 7 octombrie. Zborurile între cele două ţări au fost suspendate.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a declarat în repetate rânduri sprijinul pentru mişcarea palestiniană Hamas şi a denunţat operaţiunea israeliană din Gaza. Atacul Hamas din 7 octombrie s-a soldat cu moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili. Ofensiva israeliană din Gaza a dus până acum la moartea a 37.877 de persoane, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din cadrul guvernului din Gaza condus de Hamas.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro