Scene desprinse parcă din filme s-au petrecut în urmă cu câteva ore pe Aeroportul din Cluj. Un avion plin cu pasageri nu a mai putut decola, așa că echipajul aflat la bordul aeronavei a recurs la o metodă extremă. A decis să debarce 19 pasageri, astfel încât restul celor rămași în avion să își poată continua călătoria. Acum, cei dați jos se revoltă și au toate motivele să facă asta. 

Este pentru prima dată când pasagerii care călătoresc de pe Aeroportul din Cluj. Niciodată până acum nu s-a întâmplat ca pasagerii unei curse să fie debarcați pentru ca avionul să poată decola. Motivul principal a fost faptul că la bordul aeronovei a fost mult prea multă greutate, așa că 15 pasageri au fost debarcați. Incidentul a avut loc abia la începutul lunii, însă, oficialii aeroportului au vorbit abia acum despre asta.

Pe 4 august, un zbor care decola de pe Aeroportul din Cluj Napoca cu destinația Munchen a avut probleme la decolare. Inițial, după ce pasagerii au făcut toate proceduri necesare îmbarcării, au fost anunțați că zborul va avea o întârziere de două ore. După ce s-au îmbarcat în avion, nu a trecut jumătate de oră, că pilotul a anunțat că, din păcate, avionul nu va putea decola din cauza greutăți și că echipajul face tot posibilul pentru a rearanja bagajele de la cală.

Avion din Cluj, probleme la decolare. 15 pasageri au fost debarcați, iar motivul este uimitor

„Siguranța este pe primul loc”

După ce s-au făcut procedurile necesare la bagaje, se pare că nu a fost suficient, așa că pilotul a luat o altă decizie, una care nu a fost deloc confortabilă pentru pasageri. Acesta a decis să coboare din avion 15 pasageri, cu tot cu bagajele pe care le aveau asupra lor

„Comandantul aeronavei a comunicat că are anumite restricții de greutate. Se întâmplă asemenea cazuri. Nu a spus care sunt conditiile, dar pot fi cauze legate de condițiile meteo. Având în vedere aceste restricții, s-a mai întâmplat să rămână bagaje sau pasageri la sol. Siguranța zborului este pe primul loc”, a spus directorul aeroportului, potrivit digi24.ro.